Otroci in mladostniki

Aqua šola plavanja: plavanje ZA OTROKE in MLADOSTNIKE.

Naša strategija razvoja in učenja plavanja za otroke in mladostnike temelji na učenju pravilnega plavanja vseh štirih tehnik plavanja in ostalih plavalnih elementov (skoki, štarti, obrati,…).

UČENJE PLAVANJAucenje_kravla

Učenje plavanja poteka po lastnem programu učenja plavanja za otroke. Vključuje vse osnovne elemente učenja plavanja. Otroke, tudi najmlajše, že v začetku učimo osnov vseh treh tehnik plavanja, saj smo na podlagi naših dolgoletnih izkušenj in opažanj ugotovili, da tisti otroci, ki se učijo hkrati tudi osnove kravla in hrbtnega, hitreje osvojijo tudi prsno, ki je za otroke najtežja tehnika.

 

Program je razdeljen na tri sklope:

1. MALA ŠOLA PLAVANJAucenje_prsno_plavanje
je namenjena predšolskim otrokom od 3. leta dalje ter osnovnošolcem prvih treh razredov. Na tej stopnji učenja otroke seznanjamo z vsemi elementi plavanja in tako zagotavljamo tak nivo znanja, da se otroci pri določeni starosti in osvojenemu znanju lahko odločijo za prehod v programe tekmovalnih selekcij.

2. VELIKA ŠOLA PLAVANJA
je namenjena otrokom in mladostnikom od 10. do 17. leta starosti. Ta program temelji na učenju in izpopolnjevanju znanja plavanja ter hkrati na vadbi, ki krepi vse telesne sklope in izboljšuje aerobne sposobnosti posameznikov.

3. TEKMOVALNO PLAVANJE – selekcije 
so namenjene tistim, ki želijo biti športniki v tistem pomenu te besede, ki se nanaša na športno življenje. Vadba poteka 2-4 krat tedensko in je razdeljena na tri nivoje (mlajši dečki – dečki – kadeti in mladinci). Pri nas smo vsi zmagovalci!

plavanje_delfin

povezava na URNIK