Otroci in mladostniki

Aqua šola plavanja: tečaj plavanja ZA OTROKE in MLADOSTNIKE.

Naša strategija razvoja in učenja plavanja za otroke in mladostnike temelji na postopnem učenju pravilnega plavanja vseh štirih tehnik plavanja in ostalih plavalnih elementov (skoki, štarti, obrati,…).

Novi termini v Tivoliju med tednom:

  • torek ob 15.00 – letniki 2013-2017 (več skupin)
  • petek ob 15.00 – letniki 2015-2018 (več skupin)

VSI TERMINI sezone 22-23 = URNIK

UČENJE PLAVANJAucenje_kravla

Učenje plavanja poteka po lastnem programu učenja plavanja za otroke. Vključuje vse osnovne elemente učenja plavanja. Otroke, tudi najmlajše, že v začetku učimo osnov vseh treh tehnik plavanja, saj smo na podlagi naših dolgoletnih izkušenj in opažanj ugotovili, da tisti otroci, ki se učijo hkrati tudi osnove kravla in hrbtnega, hitreje osvojijo tudi prsno, ki je za otroke najtežja tehnika.

Podroben program je opisan v naši brošuri.


Program je razdeljen na štiri sklope, ki med seboj prehajajo:

1. MALA ŠOLA PLAVANJAucenje_prsno_plavanje
je namenjena predšolskim otrokom od 3. leta dalje ter osnovnošolcem prvih treh razredov. Na tej stopnji učenja otroke seznanjamo z vsemi elementi plavanja in tako zagotavljamo tak nivo znanja, da se otroci pri določeni starosti in osvojenemu znanju lahko odločijo za prehod v tekmovalne programe (ŠŠ ali Selekcije) ali pa nadaljujejo in nadgrajujeo svoje znanje v Veliki šoli plavanja.

2. VELIKA ŠOLA PLAVANJA
je namenjena otrokom in mladostnikom od 10. do 19. leta starosti. Ta rekreativni program temelji na učenju in izpopolnjevanju znanja plavanja vseh štirih tehnik ter hkrati na vadbi, ki krepi vse telesne sklope in izboljšuje aerobne sposobnosti posameznikov.

3. ŠPORTNA ŠOLA 
je namenjena otrokom starim od 7-10 let, ki se želijo podrobneje spoznati s plavanjem in se udeležiti tudi prvega plavalnega tekmovanja za mlajše dečke in cicibane. Program poteka na treh nivojih ŠŠ

4. TEKMOVALNO PLAVANJE – selekcije 
V te programe so otroci povabljeni in so namenjeni tistim, ki želijo biti športniki v tistem pravem pomenu te besede, ki se nanaša na športno življenje. Treningi potekajo 3-7 krat tedensko. Deluje 5 selekcij od 1-5 v kategorijah mlajših dečkov, dečkov, kadetov, mladincev in članov. Pri nas smo vsi zmagovalci!

plavanje_delfin

povezava na:

URNIK

PRIJAVNICA