Opis programa

MALA ŠOLA PLAVANJA 

za predšolske otroke od 3. let naprej in osnovnošolce prve triade

Program male šole plavanja temelji na zabavnemu, pestrem in zanimivemu učenju pravilnega plavanja treh tehnik plavanja (kravl, prsno in hrbtno). Vsi programi male šole plavanja potekajo na bazenu Tivoli, v otroškem ali šolskem bazenu.

Učenje poteka po našem lastnem programu učenja plavanja za otroke, ki vključuje vse osnovne elemente učenja plavanja. Že najmlajše v začetku učimo osnove vseh treh tehnik plavanja. Na podlagi naših dolgoletnih izkušenj in opažanj smo ugotovili, da tisti otroci, ki se učijo hkrati tudi osnove kravla in hrbtnega, hitreje osvojijo tudi prsno. Ta tehnika je za otroke najtežja tehnika. Poleg omenjenega pa so pri tem načinu učenja otroci veliko bolje prilagojeni na vodo. Položaj v vodi na hrbtu je pri tem programu dela, kmalu zelo domač. Tako naši štiri in petletniki kaj kmalu plavajo posamezne vaje kravl, hrbtno in prsno tehnike.
Program za triletnike. Vadba poteka preko iger in preko gibalnih zgodbic. Najmlajše otroke najprej prilagodimo na vodo, potem pa jih učimo osnov lebdenja na hrbtu in trebuhu, drsenja na trebuhu in hrbtu, upora vode,… . Ko to osvojijo, začnemo z učenjem udarcev in zavesljajev v tehnikah kravl, prsno in hrbtno.

Učenje na vseh nivojih poteka na prijeten in strokoven način. Otroci spoznavajo zakonitosti vode, se prilagodijo na vodo, učijo pravilnih tehnik plavanja, ključno pa je, da v vodi uživajo. Otroci vključeni v ta program uporabljajo različne plavalne pripomočke (deske, valjčki, črvi, potopljive igrače, blazine, zlaganke,…), podpornih pripomočkov kot so rokavčki ali obroči pri nas ne uporabljamo. Učenje neplavalcev in slabših plavalcev vedno poteka v nizkem bazenu, saj le tako lahko zagotavljamo res kvalitetno učenje in prilagajanje otrok na vodo. Skupine glede na starost in znanje plavanja otrok štejejo od 3 do 6 otrok na enega izkušenega učitelja plavanja! V primeru, da skupina zaradi starosti, znanja plavanja ali drugih specifik potrebuje dodatno pomoč, se skupini pridruži še en učitelj.

brošura

povezava na URNIK in CENIK


VELIKA ŠOLA PLAVANJA 

za osnovnošolce druge in tretje triade ter srednješolce

Program velike šole plavanja temelji na sproščenem in strokovnem učenju pravilnega plavanja vseh štirih tehnik plavanja (kravl, prsno, delfin in hrbtno) z vsemi vključujočimi plavalnimi elementi kot so pravilni skoki, pravilni obrati,… .
Programi VŠP potekajo na dveh lokacijah. Ena je kopališče Tivoli – 25 m bazen, druga pa je na novi lokaciji,  v Murglah – 25 m bazen

Učenje poteka po našem lastnem programu učenja plavanja za otroke in mladostnike in vključuje vse osnovne elemente učenja plavanja. Pri sami vadbi dajemo poudarek na učenju pravilne tehnike plavanja na način od lažjega k težjemu. Na ta način otroci in mladostniki z lahkoto osvajajo nove plavalne elemente, hkrati pa učenje in ponavljanje vaj predstavljata tudi obliko koristne telesne vadbe. Plavanje je zdrav šport, saj hkrati krepi vse sklope telesnih mišic, pri hitro rastočih mladostnikih pa ne obremenjuje sklepov.

brošura

povezava na URNIK in CENIK


TEKMOVALNI PROGRAM 

je razdeljen na program športne šole – ŠŠ in programe SELEKCIJ. V okviru ŠD AQUA delujejo 3 nivoji ŠŠ in 5 selekcij. 

V tekmovalni program so vključeni otroci in mladostniki, ki se želijo resneje seznaniti s plavanjem, večkrat tedensko vaditi (3-5x) in se udeležiti tudi tekmovanj, kjer preverimo svoj napredek. Treninge v ŠŠ in selekcijah vodijo izkušeni trenerji plavanja, ki z obilico veselja do plavanja posredujejo le tega naprej, na nove rodove.

V programu ŠŠ delujejo 3 skupine, ki vadijo 2-3 x tedensko. V ŠŠ vpisujemo otroke stare od 7-10 let. Če ste zainteresirani, lahko otroka vključite v dano skupino. Nekatere bomo povabili tudi osebno.

5 selekcij v kategorijah od mlajših dečkov do članov pri nas trenira od 3-5 x tedensko v vodi in 1-2 x tedensko v telovadnici.  V te skupine se lahko otrok vključi le s priporočilom in napotilom trenerja/učitelja. Delujejo selekcije mlajših dečkov, dečkov, kadetov in mladincev ter članov. Pri nas so vsi zmagovalci!
Za informacije o tekmovalnih skupinah in športnih šolah nas lahko pokličete (041 328 189) ali vprašate na info@plavanje.net

več tukaj…


Programe izvajamo na dveh lokacijah:

BAZEN TIVOLI – vadbe imamo razporejene v treh bazenih Tivolija (otroški bazen, šolski bazen in 25 metrski bazen) – tu izvajamo rekreativne in tekmovalne programe

BAZEN MURGLE 25 m bazen, na tem bazenu izvajamo  programe za mladostnike od letnika 2010-2003 in odrasle – tu izvajamo samo rekreativne programe

 


DRUŽINSKO PLAVANJE – v nekaterih terminih male in velike šole plavanja imamo hkrati več programov (za različno stare otroke), med njimi so termini, kjer lahko vadijo tudi odrasli. Tako lahko v isti uri vadijo različno stari bratci in sestrice, znanje plavanja pa lahko v odraslih programih izpopolnijo tudi starši. To so sobotni (9 ali 10 ura) in nedeljski termini (17 in 18 ura)

Za podrobnosti glede družinskega plavanja nas prosim pokličite.

 

tekmovalne in animacijske programe v Tivoliju:

logo sofinancira MOL copy