TERMIN SPOMLADANSKEGA TEČAJA PLAVANJA 2024

POLNO – ne sprejemamo več prijav

SOBOTA od 7.50 do 8.50 ure

vpisujemo otroke letnik 2015, 2016, 2017 in 2018

Pričetek in trajanje:

sobota 2. marec 2024 do sobota 1. junij 2024 – 12 sobot (brez 30.3. in 27.4.2024 – praznični vikendi)

Izvajamo vse programe učenja plavanja, od začetnega tečaja do nadaljevalnega tečaja plavanja.
Posamezna ura traja 60 minut!
Prijave sprejemamo do zapolnitve mest izključno preko E-Prijavnice

Tečaji potekajo v otroškem in šolskem bazenu kopališča Tivoli!

Cilji:

Cilj spomladanskega 12 urnega tečaja plavanja je, da otrok osvoji tista plavalna znanja, ki jih še nima.

Če se tečaja udeleži petletnik, ki gre s težavo v vodo globlje od kolen je cilj, da bo brez težav brodil po vodi globoki do vratu, da bo z veseljem potopil glavo, da pobiral različne potopljive predmete iz dna in da bo brez pomoči lebdel na vodi na hrbtu in na trebuhu, da se bo odrinil v čolniča na trebuhu in na hrbtu in morda naredi že nekaj zaveslajev z glavo v vodi. 

Če se tečaja udeleži sedemletnik, ki plava žabico z glavo iz vode, pa je cilj 12 urnega tečaja, da bo otrok znal pravilno izdihovati v vodo in tako plaval prsno tehniko, da bo osvojil osnove kravl tehnike z izdihom v vodo, da bo znal plavati hrbtno in varno skočiti v vodo na noge ter na glavo.

Starši bodo tako veliko bolj sproščeno opazovali igro svojih otrok v vodi, če vedo, da je otrok prilagojen na vodo in da se bo v primeru, da mu spodrsne in se potopi pod vodo, znal brez težav najti tla pod nogami in brez stresa dvigniti glavo iz vode.

Cenik:

210(za drugega in vsakega naslednjega otroka iz istega gospodinjstva je cena tečaja 189)
Položnice za tečaj bomo izdajali šele po drugi uri tečaja, ko res vidimo, ali smo našli ustrezno skupino in da se otrok dobro počuti v naših programih.

VSI UDELEŽENCI NAŠIH PROGRAMOV z vpisom v programe postanejo člani ŠD AQUA za obdobje ene sezone, v vašem primeru za pol sezone (od marec 2023 do avgust 2023). Plačilo polovične članarine se poravna ob vpisu in znaša 10,00 €. Vplačana članarina je hkrati tudi vpisnina.

UČENJE PLAVANJA – PROGRAM

Učenje poteka po našem lastnem programu učenja plavanja za otroke, ki vključuje vse osnovne elemente učenja plavanja. Že najmlajše v začetku učimo osnove vseh treh tehnik plavanja. Na podlagi naših dolgoletnih izkušenj in opažanj smo ugotovili, da tisti otroci, ki se učijo hkrati osnove kravla in hrbtnega, hitreje osvojijo tudi prsno. Ta tehnika je za otroke najtežja tehnika. Poleg omenjenega pa so pri tem načinu učenja otroci veliko bolje prilagojeni na vodo. Položaj v vodi na hrbtu je pri tem programu dela, kmalu zelo domač. Tako naši štiri in petletniki kaj kmalu plavajo posamezne vaje kravl, hrbtno in prsno tehnike.

Vse to bomo počeli v majhnih homogenih skupinah, ki vključujejo od 4 do 6 otrok. Otroke bomo razdelili v skupine glede na znanje in starost otrok. Skupine vodijo naši najboljši in odlični učitelji plavanja.

Prelistajte našo BROŠURO, kjer je podrobno opisan naš način dela in program učenja plavanja v ŠD AQUA.

Za vključitev otroka v enega od tečajev prosimo izpolnite E-PRIJAVO – v drugi polovici februarja boste prejeli nadaljnja navodila.

Prepričani smo, da bodo vaši otroci uživali in se veliko naučili v našem odličnem Aqua tečaju plavanja.

PRIJAVNICA