6 urni tečaj plavanja

POLNO, lahko se prijavite na čakalni seznam in vas obvestimo, če se kaj sprosti.

Intenziven 6 urni plavalni tečaj s pričetkom 23. maja, je namenjen vsem otrokom od 4. leta starosti dalje. Izvajamo vse programe učenja plavanja, od plavalnega vrtca do nadaljevalnih tečajev plavanja.
ZAKAJ NA INTENZIVEN 6 URNI PLAVALNI TEČAJ PRED POLETJEM?

6 urni plavalni tečaj: Cilj intenzivnega 6 urnega tečaja plavanja je, da otrok čim hitreje osvoji tista plavalna znanja, ki jih še nima. Če se tečaja na primer udeleži štiriletnik, ki gre s težavo v vodo globlje od kolen, je cilj v tedenskem  tečaju, da otrok brez težav brodi po vodi globoki do vratu, da z veseljem potopi glavo, da pobira različne potopljive predmete iz dna in da brez pomoči lebdi na vodi. Če se tečaja udeleži sedemletnik, ki plava žabico z glavo iz vode, pa je cilj enotedenskega tečaja, da bo otrok znal pravilno izdihovati v vodo in tako plaval prsno tehniko, da bo osvojil osnove kravl tehnike z izdihom v vodo, da bo znal plavati hrbtno in varno skočiti v vodo na noge ter na glavo.

Starši bodo tako veliko bolj sproščeno opazovali igro svojih otrok v vodi, če vedo, da je otrok prilagojen na vodo in da se bo v primeru, da mu spodrsne in se potopi pod vodo, znal brez težav najti tla pod nogami in brez stresa dvigniti glavo iz vode.

ČESA SE BOMO UČILI?

Učenje poteka po našem lastnem programu učenja plavanja za otroke, ki vključuje vse osnovne elemente učenja plavanja. Že najmlajše v začetku učimo osnove vseh treh tehnik plavanja. Na podlagi naših dolgoletnih izkušenj in opažanj smo ugotovili, da tisti otroci, ki se učijo hkrati tudi osnove kravla in hrbtnega, hitreje osvojijo tudi prsno. Ta tehnika je za otroke najtežja tehnika. Poleg omenjenega pa so pri tem načinu učenja otroci veliko bolje prilagojeni na vodo. Položaj v vodi na hrbtu je pri tem programu dela, kmalu zelo domač. Tako naši štiri in petletniki kaj kmalu plavajo posamezne vaje kravl, hrbtno in prsno tehnike.

Vse to bomo počeli v majhnih homogenih skupinah, ki vključujejo od 3 do 5 otrok. Otroke bomo razdelili v skupine glede na znanje in starost otrok. Skupine vodijo naši najboljši in odlični učitelji plavanja.

Vsi programi bodo potekali v skladu z priporočili NIJZ in odloki vlade.

 

Tečaji potekajov šolskem bazenu Tivoli
Termin:
Nedelja od 16.00 do 17.00 ure (sprejmemo 8 otrok)
Nedelja od 17.00 do 18.00 ure (sprejmemo 8 otrok)
Pričetek in trajanje: 23. maj do 27. junij – 6 ur

Cena 6 urnega intenzivnega tečaja: 75,00€ (za drugega in vsakega naslednjega otroka je cena tečaja 67,50€)

Z vpisom – poslano prijavnico, boste prejeli nadaljnja navodila. Po prvi uri lahko sodelovanje brez stroškov odpoveste tako, da nam pošljete email. Prepričani smo, da bodo vaši otroci uživali in se veliko naučili v našem odličnem Aqua tečaju plavanja.

PRIJAVNICA