12 urni spomladanski tečaj plavanja za otroke od 4 do 10 let

OBA TERMINA TEČAJA sta POLNA – sprejemamo le še prijave na čakanje

12 urni plavalni tečaj, je namenjen vsem otrokom od 4. leta starosti dalje.
Izvajamo vse programe učenja plavanja, od plavalnega vrtca do nadaljevalnih tečajev plavanja.
Prijave sprejemamo do zapolnitve mest izključno preko E-Prijavnice

 

Tečaji potekajov otroškem in šolskem bazenu Tivoli

TEČAJI (na voljo sta 2 tečaja v dveh terminih):
1. tečaj: SOBOTA od 7.50 do 8.50 ure – POLNO
2. tečaj: NEDELJA od 15.50 do 16.50 ure – POLNO

Pričetek in trajanje:

1. tečaj ob SOBOTAH: pričetek 5.3.2022, zaključek 4.6.2022 (12 ur)
2. tečaj ob NEDELJAH: pričetek 6.3.2022, zaključek 5.6.2022 (12 ur)

Cena 12 urnega SPOMLADANSKEGA  tečaja: 160,00,00€ (za drugega in vsakega naslednjega otroka iz istega gospodinjstva je cena tečaja 144,00€)

VSI UDELEŽENCI NAŠIH PROGRAMOV z vpisom v programe postanejo člani ŠD AQUA za obdobje ene sezone, v vašem primeru za pol sezone (od marec 2022 do avgust 2022). Plačilo polovične članarine se poravna ob vpisu in znaša 10,00 €. Vplačana članarina je hkrati tudi vpisnina.

ZAKAJ NA 12 URNI PLAVALNI TEČAJ PRED POLETJEM?

12 urni plavalni tečaj: Cilj spomladanskega 12 urnega tečaja plavanja je, da otrok osvoji tista plavalna znanja, ki jih še nima. Če se tečaja na primer udeleži štiriletnik, ki gre s težavo v vodo globlje od kolen, je cilj, da otrok brez težav brodi po vodi globoki do vratu, da z veseljem potopi glavo, da pobira različne potopljive predmete iz dna in da brez pomoči lebdi na vodi na hrbtu in na trebuhu, da se odrine v čolniča na trebuhu in na hrbtu in morda naredi že nekaj zaveslajev z glavo v vodi.  Če se tečaja udeleži sedemletnik, ki plava žabico z glavo iz vode, pa je cilj enotedenskega tečaja, da bo otrok znal pravilno izdihovati v vodo in tako plaval prsno tehniko, da bo osvojil osnove kravl tehnike z izdihom v vodo, da bo znal plavati hrbtno in varno skočiti v vodo na noge ter na glavo.

Starši bodo tako veliko bolj sproščeno opazovali igro svojih otrok v vodi, če vedo, da je otrok prilagojen na vodo in da se bo v primeru, da mu spodrsne in se potopi pod vodo, znal brez težav najti tla pod nogami in brez stresa dvigniti glavo iz vode.

ČESA SE BOMO UČILI?

Učenje poteka po našem lastnem programu učenja plavanja za otroke, ki vključuje vse osnovne elemente učenja plavanja. Že najmlajše v začetku učimo osnove vseh treh tehnik plavanja. Na podlagi naših dolgoletnih izkušenj in opažanj smo ugotovili, da tisti otroci, ki se učijo hkrati tudi osnove kravla in hrbtnega, hitreje osvojijo tudi prsno. Ta tehnika je za otroke najtežja tehnika. Poleg omenjenega pa so pri tem načinu učenja otroci veliko bolje prilagojeni na vodo. Položaj v vodi na hrbtu je pri tem programu dela, kmalu zelo domač. Tako naši štiri in petletniki kaj kmalu plavajo posamezne vaje kravl, hrbtno in prsno tehnike.

Vse to bomo počeli v majhnih homogenih skupinah, ki vključujejo od 4 do 5 otrok. Otroke bomo razdelili v skupine glede na znanje in starost otrok. Skupine vodijo naši najboljši in odlični učitelji plavanja.

Vsi programi bodo potekali v skladu s takrat veljavnimi priporočili NIJZ in odloki.

Prelistajte našo BROŠURO, kjer je podrobno opisan naš način dela in program učenja plavanja v ŠD AQUA.

Za vključitev otroka v enega od tečajev prosimo izpolnite E-PRIJAVO – v drugi polovici februarja boste prejeli nadaljnja navodila.

Prepričani smo, da bodo vaši otroci uživali in se veliko naučili v našem odličnem Aqua tečaju plavanja.

PRIJAVNICA